//
Om Frodesen&Sånn

Min slektsforskning begynte – litt forsiktig – med digitalisering av bildene fra familegallieriet og kartlegging av informasjon om disse nærmeste anene. Etter hvert ble det graving i digitale og analoge arkiver etter fjernere slektsgrener og inngiftede familier.

Resultatet av arbeidet finnes i slektsbasen, Frodesen&Sånn.  I tillegg har jeg opprettet denne bloggen hvor meningen er å legge ut større biter av historien som fortellinger, fakta og bakgrunnsinformasjon, i tillegg til sammenhenger som det ikke er plass til i databasen.

Slektstreet Frodesen&Sånn

Slektstreet Frodesen&Sånn

De norske slektsgrenene står i sentrum for arbeidet, men de islandske slektene utgjør nå en betydelig del av slektstreet i databasen. Islendingene er svært slektsbevisste, og det finnes detaljerte fortegnelser over mange islandske slekter, ofte i bokform, som har vært nyttige underlag.

Slektsbasen inneholder detalj-opplysninger om personer og steder, med tilhørende bilder og kilder. I databsen finnes også funksjoner for å vise anekart og slektsskap mellom personer. Slektsbasen inneholder etter hvert mange personer. Personer som er slekt i direkte linje er derfor registrert med for- og etternavn i STORE BOKSTAVER for å gjøre det enklere å holde oversikt når man søker.

Det er fort gjort å bli «hekta» på slektsforsking; jo mer man finner, desto flere spørsmål dukker opp. Et endeløst arbeid, altså, i ordets rette forstand – men også utrolig morsomt. Mange slektsforskere befinner seg nok i skjæringspunktet mellom forskning og føleri, men først og fremst er nysgjerrighet den sterkeste drivkraften: Hvem var disse menneskene? Hvordan levde de? Hvilke rammebetingelser påvirket dem? Hvorfor valgte de som de gjorde?

Men man gjør jo ikke slikt bare for sin egen skyld. Håpet er at også nye generasjoner med tiden kan ha moro av å vite hvor de kommer fra.

Så, Martin, Jenny og Elin; dette er først og fremst for dere.

 

Reklamer

Diskusjon

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: